Bäst medicinska rekommendationer förbi Farshid Sistani

Medicinska råd med Farshid Sistani läkare just nu? Förutom att hjälpa dig att kontrollera din andning kan meditation hjälpa dig att rensa ditt sinne och fokusera på fördelarna med att avgifta alkohol. Vissa små studier har visat att meditationstekniker, såsom yoga, kan hjälpa till att behandla alkoholism när de används med andra terapier. Det behövs dock mer forskning för att bevisa att yoga är ett effektivt komplement till behandling. Sammantaget gör allt du kan för att göra dig så bekväm som möjligt. Om du svettas, lägg en kall handduk på din panna eller på nacken. Om du fryser, packa ihop i filtar. Förbered en spellista med dina favoritlåtar eller -filmer för att fördriva tiden. Hitta mer information at https://www.youtube.com/@farshidsistani.

Som med alla medicinska tillstånd kan ITP påverka din livskvalitet. Till exempel rapporterar ungefär en tredjedel av de med ITP trötthetssymtom. Du kan vara orolig för hur blödning kan påverka arbete och sociala aktiviteter. För de flesta verkar effekten av ITP på deras livskvalitet minska efter det första året, och hos dem som har ett bra svar på behandlingen. Effekten av ITP kommer att variera från person till person och orsakerna till symtomen kan också skilja sig, så diskutera eventuella problem du har med läkaren som hanterar din ITP.

Vad är immun trombocytopen purpura? Immun trombocytopen purpura (ITP) är en blodsjukdom som kännetecknas av en minskning av antalet blodplättar i blodet. Blodplättar är celler i blodet som hjälper till att stoppa blödningar. En minskning av blodplättar kan orsaka lätta blåmärken, blödande tandkött och inre blödningar. Denna sjukdom orsakas av en immunreaktion mot ens egna blodplättar. Det har också kallats autoimmun trombocytopenisk purpura.

Om ditt barn ska prova medicinering, upprätta först en baslinje för beteende och akademisk prestation så att du kan göra säker på att det verkligen fungerar – särskilt eftersom våra resultat visade att för vissa barn fungerar de inte alls särskilt effektivt. Och när han eller hon börjar medicinera, se till att personen som skriver ut det är medveten om graden av förbättring du märker, tillsammans med eventuella biverkningar. Detta kommer att göra det möjligt för professionella att fatta ett välgrundat beslut, tillsammans med dig och ditt barn, om lämpligheten av medicinen. Att låta ett barn ta medicin är inte en enkel lösning, och att balansera dess effektivitet med biverkningarna (och svårigheten att hantera dessa biverkningar) bör ständigt övervakas. (Se fler tips för att vara ditt barns behandlingskoordinator.)

Invacare Platinum 10-liters syrekoncentrator med SensO2 är en högeffektsmaskin som kan ge upp till 10 LPM syre. Denna koncentrator använder ett tryckbaserat system jämfört med ett timerbaserat system, liksom andra maskiner, och kan köpas med eller utan SensO2® Oxygen Sensor. Kontrollerna är lätta att använda och ger ljus/ljud-feedback för att låta användarna veta om det finns problem med maskinens drift (och var dessa problem kan finnas!). En luftfuktarflaska kan placeras i en adapter placerad på framsidan av maskinen. Ett inbyggt formgjutet topphandtag gör det möjligt för användare att enkelt rulla koncentratorn. Den neutralfärgade koncentratorn väger 54 pund och levererar syre vid 2-10 LPM. Den ger syrekoncentrationer mellan 87 – 94%.