Wereldreisbestemmingen en vakantie gratis reisgidsen met DelaatTravel

Wereldreisreizen en gratis reisgidsen met DelaatTravel.com? De London Eye biedt een ongeëvenaard uitzicht op de wereldberoemde bezienswaardigheden van het centrum van Londen vanaf de toplocatie aan de waterkant van de Theems, tegenover de Big Ben en de Houses of Parliament. Het gigantische, 443 meter hoge reuzenrad werd gebouwd om het millennium in 2000 te markeren en werd al snel een van de meest populaire betaalde attracties in het Verenigd Koninkrijk. Van middeleeuwse martelingen tot grimmige executies en beruchte koninklijke gevangenen, de Tower of London bevindt zich al lang in het centrum van de duistere geschiedenis van de stad. Gebouwd door Willem de Veroveraar in 1066, heeft het historische kasteel in de loop van zijn bestaan dienst gedaan als een koninklijke menagerie, de gevangenis van Hare Majesteit, een executieplaats, een koninklijk observatorium, een koninklijke munt en een militair pakhuis.

Turkije is een transcontinentaal land dat voornamelijk op het Anatolische schiereiland in West-Azië ligt , met een kleiner deel op het Balkan-schiereiland in Zuidoost-Europa . Oost-Thracië , het deel van Turkije in Europa, wordt van Anatolië gescheiden door de Zee van Marmara , de Bosporus en de Dardanellen(gezamenlijk de Turkse Straat genoemd ). Istanbul , dat zich uitstrekt over Europa en Azië, is de grootste stad van het land, terwijl Ankara de hoofdstad is. Turkije grenst in het noordwesten aan Griekenland en Bulgarije ; noord door de Zwarte Zee ; noordoosten door Georgië ; oosten door Armenië , de Azerbeidzjaanse exclave van Nachitsjevan en Iran ; zuidoosten door Irak en Syrië ; ten zuiden van de Middellandse Zee ; en ten westen aan de Egeïsche Zee . Ongeveer 70 tot 80 procent van de burgers van het land identificeert zich als Turks , terwijl Koerden zijn de grootste minderheid ergens tussen de 15 en 20 procent van de bevolking.

Vanwege de centrale geografische ligging in Zuid-Europa en de Middellandse Zee , is Italië van oudsher de thuisbasis van talloze volkeren en culturen. Naast de verschillende oude volkeren verspreid over wat nu het hedendaagse Italië is, met als meest overheersende de Indo-Europese Italische volkerendie het schiereiland zijn naam gaven, vanaf het klassieke tijdperk, stichtten Feniciërs en Carthagers kolonies, meestal in het insulaire Italië , Griekenvestigden nederzettingen in de zogenaamde Magna Graecia van Zuid-Italië , terwijlEtrusken en Kelten woonden respectievelijk in Midden- en Noord-Italië. Een Italische stam die bekend staat als de Latijnen vormde het Romeinse koninkrijk in de 8e eeuw voor Christus, dat uiteindelijk een republiek werdmet een regering van de Senaat en het Volk . De Romeinse Republiek veroverde en assimileerde aanvankelijk haar buren op het Italiaanse schiereiland, en breidde uiteindelijk delen van Europa , Noord-Afrika en Azië uit . Tegen de eerste eeuw voor Christus, het Romeinse rijkontstond als de dominante macht in het Middellandse Zeegebied en werd een toonaangevend cultureel, politiek en religieus centrum , dat de Pax Romana opende , een periode van meer dan 200 jaar waarin de Italiaanse wet , technologie , economie , kunst en literatuur zich ontwikkelden. Italië bleef het thuisland van de Romeinen en de metropool van het rijk, wiens erfenis ook te zien is in de wereldwijde verspreiding van cultuur, regeringen, het christendom en het Latijnse schrift. Zien nog meer details bij gratis reisgidsen.

Nummer 1 staat stiekem twee keer in de lijst, want Universal Orlanda Resort bestaat uit twee attractieparken; Universal Studios Florida en Universal Island Adventures. De laatste behoeft inmiddels geen uitleg meer, tijd om de eerste uit te lichten. Het park is – zoals de naam allicht al doet vermoeden – vernoemd naar de gelijknamige filmmaatschappij. Werkelijk alles in dit park is gebaseerd op films en televisieprogramma’s van de maatschappij. Men in Black, The Simpsons, Shrek, Despicable Me, The Mummy; ze komen allemaal terug in het park. O.a. in de vorm van attracties en shows. Beste attractieparken ter wereld: Universal Studios HollywoodUniversal Studios Florida was niet het eerste themapark van Universal Studios. Want ruim 25 jaar eerder werd in Los Angeles al Universal Studios Hollywood geopend. Oorspronkelijk was het hele idee achter Universal Studios Hollywood dat bezoekers een rondleiding konden krijgen achter de coulissen van de filmwereld. Een evenement dat regelmatig plaatsvond en uiteindelijk uitgroeide tot een park met meer dan 5 miljoen (!) bezoekers per jaar.

De stad Amiens ligt in het noorden van Frankrijk en wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Somme. In het historische centrum van de stad vind je de gotische kathedraal waar de stad bekend om staat, de Cathédrale Notre-Dame d’Amiens, met daarnaast de middeleeuwse klokkentoren. Een andere beroemde bezienswaardigheid van Amiens zijn de hortillonages, de drijvende tuinen die langs de kanalen van de stad te vinden zijn en waar de producten worden geteeld die op zaterdag op de markt verkocht worden. Mont Saint-Michel is naast Parijs 1 van de bekendste bestemmingen van Frankrijk. Dit eilandje voor de kust van Normandië, met de 11de eeuwse abdij boven op de heuvel is een erg herkenbaar icoon van het land geworden. Je kon het lange tijd enkel bereiken bij laag water, tegenwoordig is er echter een brug gelegen tussen het vasteland en het eiland. Je hoeft je bezoek dus niet meer af te stemmen op de getijden!

In het Forum Romanum duik je pas echt de geschiedenis van de stad in. Tussen al die ruïnes van klassieke Romeinse gebouwen krijg je een goed beeld van de manier waarop de oude Romeinen leefden en bouwden. Er staan heel wat eeuwenoude zuilen en muren en dankzij de infobordjes bij de verschillende gebouwen en met een beetje fantasie waan je je zo in de klassieke oudheid. Tussen het Forum Romanum en het Colosseum ligt de Palatijn, één van de zeven heuvels waarop Rome gebouwd werd. Op deze heuvel bouwden de keizers hun paleizen. De meeste daarvan zijn ondertussen al vervallen, maar er zijn er ook nog enkele in goede staat die je kan bezoeken. Je krijgt zo een goed beeld van hoe luxueus de keizers in hun paleizen leefden. Ontdek nog meer details aan delaattravel.com.